Santeri Kirkkala Ideoita ja ajatuksia ilmaiseksi. Mielipiteet ovat omiani.

Kotiterroristit ja viranomaisten voimattomuus

Iltalehti uutisoi tänä aamuna, että Suomessa oleskelee kolme kovan luokan terroristia, jotka oletettavasti kuuluvat terroristisolujen johtohenkilöihin. He ovat saapuneet Suomeen ns. susina lampaiden vaatteissa eli turvapaikanhakijoina. Kaikki kolme saivat kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta valittivat siitä. Ilmeisesti tästä syystä viranomaiset eivät ole voineet poistaa heitä maasta, vaikka näin haluaisivat. 

 

Tilanne on nyt se, että Suomessa oleskelee laittomasti kolme erittäin vaarallista terroristia, eivätkä viranomaiset voi asialle mitään. Syytä tuohon järjenvastaiseen voimattomuuteen ei uutisessa mainittu, joten se jäänee arvausten varaan. On kerta kaikkiaan kummallista, että normaalisti niin kaikkivoipaisesti toimivat viranomaiset ovat nyt kädet sidottuina. Estääkö jokin mitätön muodollisuus viranomaisia toimimasta, kun kyse on erittäin poikkeuksellisesta asiasta, joka vielä kaiken lisäksi on potentiaalinen uhka yhteiskunnalle? Luulisi, että näinkin vakavassa tilanteessa voitaisiin poiketa byrokratiasta ja poistaa nämä yhteiskunnalle vaaralliset, Suomessa laittomasti olevat henkilöt maasta. 

 

Toivon todella, ettei milloinkaan tarvitsisi nähdä ylimääräistä uutislähetystä tai ajankohtaisohjelmaa, jossa jossitellaan siitä, olisiko terrori-isku jäänyt tapahtumatta, jos viranomaiset eivät olisi takertuneet muodollisuuksiin tms. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä maa muuten suostuu ottamaan terroristin vastaan?
Mä ehdottaisin koppihoitoa päämäärättömäksi ajaksi.

Helena Makinen

Israel voisi huolia, jos raudoissa vietäisiin.

Käyttäjän santerikirkkala kuva
Santeri Kirkkala

Lähtömaa, joka todennäköisesti myös rankaisee siitä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Täytyy ihan ihmetellä Janne Kejon motiivia trollaukselle. Aivan asiallisen blogin ja kysymyksen trollaukselle. Onko tällaiset trollit tällä palstalla välttämättömiä? Käsittämätön tyyppi, kuten muut kaltaisensa.

Mutta hän kyllä onnistui. Trollikurssit on käyty. Keskustelu saatiin pois aiheesta ja aiheen viereen.
Jaakko Aallon komentissa taas tulee kaikki kuitattua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinäkö tätä palstaa nykyään modaat? Kejon pointti oli hyvä ja sopi aiheeseen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Trollaamista se on. Ei mitään keskustelua aiheesta. Minä kerroin oman mielipiteeni. Kyllä se pitäisi noinkin viisaan miehen tämä ymmärtää. Ilmeisen onnistunutta trollaamista myös kuten tästäkin sananvaihdosta selviää.

Varsinaisesta asiasta on puhunut tähän mennessä vain Elkama ja Aalto. Näinhän se toimii.

Seppo Hildén

Heh, toteaa "Koraani on runokirja"-Snellman.

Mitä muuta hauskaa sanottavaa Snellmanilla on islamista tai muslimien tekemistä terroriteoista.

Jotain runollista varmaan.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Suomen viranomaiset takertuu muotoseikkoihin, kun pitäisi potkaista rajan yli kaapuihin verhoutuvat pelkurit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tärkeintä kuitenkin on, että heidän ei juuri nyt uskota suunnittelevan Suomeen kohdistuvaa terrori-iskua.

Voimme pitää näitä huipputerroristeja edelleen vierainamme turvallisin mielin.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Halleluja! Suomessa on terroristeja! Tiedättehän myös, että nyt eteenpäin menevät rangaistusvaatimukset terroristiryhmään kuulumisesta eivät suinkaan ole mikään _uusi_juttu. Sen varjolla kuka tahansa yhteiskuntaa riittävästi kritisoiva taho voidaan asettaa - ellei nyt ihan syytteeseen, niin ainakin tiukemman seurannan alaiseksi valtion toimesta. Riippumatta siitä kuinka vaarallista terroria hän aikoo harrastaa.

Kukaan ei ole nyt muistanut kuitenkaan mainita, että yhteiskuntaa ei vie eteenpäin yhteiskunnan etu, demokraattisesti valittu edustajisto, itsenäinen suomi - vaan suuryritysten lobbaama koneisto.

Tällä tavoin myös "hyödyllinen" idiootti saa aivan uuden merkityksen. Sellaisia hyödyllisiä idiootteja tuskin vaaditaan tilille, jotka tekevät asioita esimerkiksi suuryritysten salaisten hankkeiden edistämiseksi - mutta ne, jotka toimivat vahingollisesti suuryritysten toimintaa vastaan odottaa tulevaisuudessa todella, todella ihmeellinen kyyti. Määränpäätä tuskin tietää kukaan.

Älkää ajatelko niin kuin päättäjät teidän haluavat ajatella. Ajatelkaa laatikon ulkopuolelta. Suomi on hurjassa syöksykierteessä, ja te luulette edelleenkin, että se johtuu VOK:n lisääntyneestä määrästä. Suomi oli hurjassa syöksykierteessä jo vuosia ennen - kuin tämä nyt esiin manattu syöksykierre alkoi. Rikkaat rikastuvat edelleen - köyhiä ei enää ole. Rikkaiden, tai oikeastaan superrikkaiden ohella on vain arjessa sinnittelevä keskiluokka. Ja senkin pitäisi kertoa teille jotain.

Toimituksen poiminnat