Santeri Kirkkala Ideoita ja ajatuksia ilmaiseksi. Mielipiteet ovat omiani.

Kansa halusi porvarit valtaan

Sunnuntaina k​ansa valitsi edustajansa. Keskusta tietysti voittajana - ei kuitenkaan niin ylivoimaisena kuin odotettiin. Yllätys oli melkoinen, kun perussuomalaiset ponkaisivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi, vaikka ennakkoäänissä se oli neljäntenä ja punamultaa ennustava tilanne vaikutti uhkaavalta. Uskallanpas väittää, että tällaista tulosta tuskin odotettiin. Moni varmaan piti perussuomalaisia tähdenlentona, mutta nyt se neuvottelee hallitustyöstä maan toiseksi suurimpana puolueena. Demarit puolestaan kokivat historian suurimman vaalitappion. Tappion kokivat myös kaikki muutkin lukuunottamatta kepua ja vihreitä, jotka periaatteessa olisivat tuloksensa myötä varteenotettava hallitusneuvottelija. Persujen kanssa kyseinen liberaali kaupunkipuolue ei kuitenkaan samaan hallitukseen sovi, jos lähdetään siitä, että he ovat automaattisesti mukana neuvottelupöydässä.

​Äänestystulos näyttää sen, ettei Rinteen demareiden elvyttävä politiikka saa kansalta kannatusta vasemmistoliitosta puhumattakaan. Vaikka vielä periaatteessa hallituspohjaa pidetäänkin avoimena, uskallan väittää, että sen muodostavat kolme suurta parhaiten menestynyttä puoluetta. Ja kyllähän Rkp:kin saatetaan ottaa mukaan, mutta enemmistö saadaan jo kolmesta, joten se ei ole mitenkään välttämätöntä.

​Alkavat mielenkiintoiset ajat, kun Kreikan mahdollinen kolmas tukipakettikysymys tulee ajankohtaiseksi. Soini kun ei ole periaatteessa sanonut siihen juuta, eikä jaata, kuten neljä vuotta sitten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Tosin porvarius on varsin epämääräinen käsite, kuten wikipedian täsmennyssivukin osoittaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Porvari

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Wikipedialla on omat määrityksensä. Niihin voi uskoa tai sitten ei. Suomen eduskunnassa on vain kaksi työväenpuoluetta Sosialidemokraatit ja Vasemmisto. Kun kumpikaan niistä ei ole hallituksessa, niin Suomessa on porvarihallitus. Miten laaja mielipiteiden kirjo vallitsee näiden puolueiden sisällä, on eri asia,

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Isokallio totesi lakonisesti jälkiviisaissa, ettei kenenkään eisosialistisen puolueen pidä mennä kaavailtuun punamultaan, sen olevan petos äänestäjiä kohtaan. Vasemmisto :VL, SDP ja Vihreät saivat 30 % äänistä, edustaa sitä vanhaa vasemmistoa, jolla on nenä karhun perseessä kaikesta huolimatta. Samaa paskaa kuten juuri telkusta tuleva Stradakin ja Krista Kososet, helvetin höpötystä ja odotan tuleeko mitään Marja-Leena Mikkolaa, runoa tai elämäntuskaa vaalitulosten Suomessa...
Joo , semitumma toimittaja kaipaa vanhaa, kunnon rasistista Suomea kun sitä vain kadulla lyötiin päin näköä, äänestäisi perussuomalaisia. Ei pitäisi Sean kaivaa verta nenästä, se voi löytyä yllättävän helposti.

Pekka Pylkkönen

Kyllä minäkin elvytyksen hyväksyn kunhan elvytetään tuottavin investoinnein. Vasemmisto tuntuu haluavan kasvattaa käyttötaloutta joka on aivan kammottava idea.

Elvytys myös toimii suhdanteiden tasaajana hyvin. Nyt ei kuitenkaan ole kyse suhdanteesta vaan kroonisesta kilpailukykyongelmasta. Investoinnit pitäisikin suunnata kilpailukyvyn parantamiseen.

Koulutuksen laadun ja määrän kehittäminen, liikenneinfra, tietopalvelut jne

Toimituksen poiminnat